• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۷۵۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
اقتصادی » صنعت

عملکرد وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت

معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب وکار وزارت صمت گفت: این وزارتخانه با اجرای برنامه داخلی‌سازی اقلام راهبردی، صدور مجوز فرآوری مواد معدنی پیشرفته و توسعه صنایع فناورمحور، گام مؤثری در خودکفایی صنعتی کشور برداشت.

عملکرد وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت

 

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعید شجاعی در تشریح اقدامات شاخص وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت، افزود: وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم، با اجرای کامل بند «ث» ماده ۹۹ قانون برنامه، داخلی‌سازی اقلام راهبردی فناورانه به منظور افزایش ۱۰ درصدی ساخت داخل، صدور مجوز فرآوری مونازیت، توسعه خوشه‌های صنعتی و جذب سرمایه در تولید تجهیزات پیشرفته، مسیر تحقق صنعتی‌سازی و خودکفایی فناوری را هموار کرد.

وی همچنین گفت: با جذب ۲۲۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری جدید در طرح تولید الکترود خام با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن، ایران برای نخستین‌بار در منطقه به باشگاه تولیدکنندگان این کالای فوق راهبردی پیوست این محصول، قلب فرآیند ذوب فولاد است و وابستگی کشور به واردات آن، سال‌ها یکی از چالش‌های اصلی زنجیره فولاد بود.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه محیط کسب وکار وزارت صمت، نیز افزود: یکی از جدی‌ترین چالش‌های تولید در ایران تأمین پایدار انرژی بوده است که با راه‌اندازی ۶۲۰ مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و حدود ۲۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اقدام مهمی در کشور اتفاق افتاد.

صرفه‌جویی ۲ ٫ ۶۶ میلیارد لیتر سوخت با اسقاط ۳۵۰ هزار خودرو

وی گفت:  با اجرای طرح تولید کنسانتره تیتانیوم با ظرفیت سالانه ۱۳۰ هزار تن، جایگاه تازه‌ای در صنعت فلزات خاص به‌دست آورده است.

شجاعی درباره بخش صنعت نیز افزود: اسقاط بیش از ۳۵۰ هزار خودرو فرسوده در سال گذشته، منجر به صرفه‌جویی ۲ ٫ ۶۶ میلیارد لیتر سوخت و کاهش هزینه‌ای معادل ۱ ٫ ۲۲ میلیارد دلار برای کشور شده است.

افزایش ۱۶ درصدی صادرات غیر نفتی در سال ۱۴۰۳

شجاعی همچنین در خصوص اقدامات اصلی وزارت صمت در بخش تجارت در سال نخست برنامه هفتم گفت: تسهیل مبادلات اقتصادی و عضویت ناظر در اتحادیه اوراسیا، گسترش بازار‌های صادراتی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی، اعزام ۹۰ هیئت تجاری و پذیرش ۱۴۲ هیئت تجاری با هدف توسعه دیپلماسی اقتصادی و بازرسی برای رصد دقیق بازار، بویژه در شرایط جنگ ۱۲ روزه، مهمترین اقدام این بخش در این مدت بود که نتیجه آن رشد حدود ۱۶ درصدی صادرات غیر نفتی در سال ۱۴۰۳ شد.

وی درباره دیگر اقدامات شاخص وزارت صمت در سال نخست برنامه هفتم پیشرفت گفت: تصویب سند راهبردی پیشرفت صنعتی در سطح هیئت وزیران، تعیین ماموریت‌های شش گانه برای رفع چالش‌های صنعتی شدن و تقسیم کار ملی برای تدوین سیاست‌های عمودی و افقی از اقدامات راهبردی در یک سال اخیر است.

شجاعی، درباره سیاست‌گذاری کلان صنعتی افزود: افزایش انسجام نهادی و سیاستی در جهت توسعه خوشه‌های صنعتی با تدوین برنامه ملی این حوزه دنبال می‌شود که این سند هم برای نخستین بار در هیئت وزیران مصوب شد.

وی همچنین معدن را مزیت کشور دانست و تاکید کرد: ایفای ۱۰۰ درصد تعهدات بخش اکتشاف در قانون برنامه هفتم در سال نخست اجرا در بخش‌های اکتشاف ذخایر عمقی و پنهان معدنی کشور (به روش ژئوفیزیک هوایی) اقدام مهمی در این بخش بود.

شجاعی فرآوری و ایجاد ارزش‌افزوده در بخش معدن را سیاست راهبردی وزارت صمت خواند و گفت: برای نخستین‌بار، مجوز احداث واحد صنعتی در حوزه فرآوری مونازیت صادر شد که از جمله طرح‌هایی است که در جهت اجرای برنامه هفتم به منظور تولید تجهیزات پیشرفته الکترونیک، لیزر، و انرژی‌های نو کاربرد دارد.

وی افزود: بخش تولید و تجارت با همت همه صنعتگران، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی و بازرگانی، شرایط سخت را پشت سر گذاشته و امید است در نیمه دوم امسال شاهد رشد اقتصادی بخش صنعت و معدن باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
بازدید جمعی از دانش‌آموزان مدارس از کتابخانه مرکزی یاسوج
پیگیری مشکلات قضایی مردم در سفر استانی رئیس قوه قضائیه به قم
معرفی قهرمانان فوتبال گل کوچک در استان
افزایش ۲ برابری تسهیلات مشاغل خانگی در استان اردبیل
توسعه و تولید انواع کامپاند‌های نانویی پیشرفته در کشور
اعلام نرخ‌های جدید گازبهای خانگی
گازگرفتگی راننده در خودرو در محور گلپایگان
درخشش دانش‌آموزان ایرانی در جشنواره بین‌المللی نقاشی برزیل
۹۰ دانش‌آموز مددجوی البرزی در کنکور سراسری پذیرفته شدند
نوجوانان و تلویزیون
مخالفت شورای‌عالی شهرسازی با مسکونی‌سازی ۱۲ هکتار زمین
مخالفت اکثریت مردم آمریکا با سیاست‌های نظامی ترامپ در کارائیب
هم‌افزایی قرآنی در بافق
تسریع فرسایش خاک با خشکسالی
برخی از فروش‌های نفت با انحراف از معیار محقق می‌شود
تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه در آذربایجان غربی
پیروزی یک طرفه محمدی مقابل هوگوپوش قرقیزستان
۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز روزانه به شبکه مصرف تزریق می‌شود
هشدار کم‌آبی در فلات مرکزی؛ صرفه‌جویی تنها راه عبور از بحران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
پویش آبادان را سبز میکنیم
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۶ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)