• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۰۵۳۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
بوشهر » اقتصادی

حدنگاری و تثبیت مالکیت بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی کشور

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: تاکنون بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی کشور حدنگاری و تثبیت مالکیت دولت انجام شده و تنها بخش اندکی از مناطق دارای حساسیت ویژه در دست تکمیل است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ علی خادم در نشست آموزشی معاونین حفاظت و امور اراضی و روسای استعداد یابی و بهربرداری سازمان منابع طبیعی اظهار داشت: هدف از اجرای طرح حدنگاری صیانت از انفال و سامان‌دهی واگذاری‌های قانونی زمین است. با همکاری سازمان ثبت اسناد، قوه قضاییه و نهاد‌های نظارتی، مراحل پایانی این طرح در حال انجام است.
وی افزود: در سال‌های اخیر حجم بالایی از درخواست‌ها برای سرمایه‌گذاری در عرصه‌های منابع طبیعی، به‌ویژه در بخش انرژی‌های نو و خورشیدی، ثبت شده است تعیین وضعیت دقیق ثبتی اراضی و اطمینان از ملی بودن آنها پیش‌شرط هرگونه واگذاری خواهد بود تا تضاد حقوقی یا تعارض مالکیتی پیش نیاید.
معاون حفاظت و امور اراضی با تأکید بر اهمیت صیانت از زیست‌بوم‌های طبیعی کشور اظهار داشت: تنوع اقلیمی ایران موجب تنوع قوانین و شرایط حقوقی شده و همین امر ضرورت توجه ویژه کارشناسان در فرآیند تخصیص و بهره‌برداری را دوچندان می‌کند.
خادم افزود: اجرای طرح‌های حدنگاری و رفع تعارضات در سطح ملی، ضمن تسریع پاسخ‌گویی به متقاضیان، زمینه‌ساز سرمایه‌گذاری مطمئن و حفاظت مؤثر از منابع طبیعی کشور است.
مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد وپاسخگویی به شکایات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هم گفت: از سال ۱۳۴۱ که قانون ملی شدن تصویب شد ۶۵ سال می‌گذرد در این دوره یکی از مشکلات اساسی تثبیت مالکیت و مشخص کردن مرز مالکیت دولت و مردم بود آن هم در زمانی اختلافاتی میان حقوق مردم و دولت وجود داشت. 
علی نقی حیدریان افزود: در ۱۰ سال گذشته دو قانون در کشور تصویب شد یکی قانون رفع موانع تولید در حوزه رفع تداخلات و دیگری قانون کاداستر بود که در قانون منابع طبیعی ۹۹ درصد کل کشور در منابع ملی اسنادش تبدیل به کاداسترشد و سندتک برگ دریافت کردند که سه سال قبل این کار به اتمام رسید.
وی اضافه کرد: در رفع تداخلات و تعیین تکلیف اراضی کمی عقب بودیم که از سال ۱۴۰۱ تلاش گسترده‌ای بین سازمان اموراراضی و سازمان منابع طبیعی کشور انجام شد و هم اکنون ۹۵ درصد رفع تداخلات بین اراضی ملی و مردم انجام شده که موجب شده هم زمین‌های مردم تعیین تکلیف شود و هم از زمین خواری جلوگیری شود.
مدیرکل بازرسی، ارزیابی عملکرد وپاسخگویی به شکایات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشوربیان کرد: این اقدام موجب می‌شود مالکیت برای دولت ومردم تثبیت شود واختلاف بین مردم و دولت و برعکس و همچنین پرونده‌های دادگاه بسیار کاهش داده می‌دهد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر از ثبت سند حدنگاری برای بیش از ۹۹ درصد اراضی ملی استان خبر داد و گفت: تنها ۱۷ هزار هکتار از مساحت اراضی ملی باقی مانده که با هماهنگی دستگاه‌های استانی در حال تکمیل است.
عبدالحسین گرشاسبی افزود: اجرای کامل حدنگاری نقش مهمی در صیانت از انفال و جلوگیری از تصرفات غیرمجاز دارد.
مدیرکل منابع طبیعی بوشهر با اشاره به عملکرد سامانه «پنجره واحد مدیریت زمین» گفت: این سامانه از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و با ارتقای فرآیندها، زمان پاسخ به استعلامات از ۱۸۰ روز به ۱۳ روز کاهش یافته است. 
به گفته وی، میزان پاسخ‌گویی به استعلام‌ها نیز از ۸۲ درصد به ۹۸ درصد رسیده و استان بوشهر هم‌اکنون رتبه دوم کیفی و سوم کمی کشور را در این زمینه دارد.
گرشاسبی درباره رفع تداخلات اراضی نیز گفت:در سه سال اخیر از ۴۹۸ پلاک دارای تداخل، برای ۳۹۴ پلاک رفع تداخل انجام شده تا مالکیت دولت تثبیت و بلاتکلیفی کشاورزان برطرف شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های استان در تخصیص اراضی برای طرح‌های توسعه‌ای افزود: تاکنون بیش از هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی واگذار شده تا بوشهر در کاهش ناترازی برق کشور نقش مؤثری ایفا کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ترمیم سریع محل سیم‌های سرقت‌شده برق و تلفن در اردبیل
انبارهای استان مرکزی مملو از نهاده‌های دام و طیور
راه اندازی دکل جدید همراه اول در شهرک صنعتی کاویان فریمان
دارو‌های قاچاق عامل تداخل دارویی و مسمومیت‌های شدید
یادگار ماندگار پدر برای فرزند آسمانی‌اش
عرضه بیش از ۹۲۰ هزار تن کالا در تالار‌های بورس کالا
آغاز هفته سوم لیگ برتر والیبال ساحلی از بندر ترکمن
آخرین روز‌های پاییز کم بارش
جهش تولید در کشاورزی با دانش گره خورده است
ثبت احوال بوشهر در مسیر حکمرانی هوشمند
ارتش بر خلق فناوری‌های بازدارنده متمرکز شده است
انتشار کتاب‌های کودک در هفته‌ای که گذشت
تولید تجهیزات آزمایشگاهی داخلی، گامی حیاتی در جهت خودکفایی علمی و کاهش خروج ارز است
جهش ۴۸ درصدی صادرات چای ایران
اداره کشور با «نمی‌توانم» و «نمی‌شود» معنا ندارد
هشدار پلیس راه درباره احتمال سیلاب
اسماعیلی: هنوز تا تحقق عدالت و کیفیت آموزشی فاصله داریم
استمرار برفروبی در جاده‌های کوهستانی مازندران
مصر اتیوپی را به اقدام نظامی تهدید کرد
آغاز ثبت سفارش جدید محصولات ایران خودرو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)