• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۵۶۲۵
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بازار مالی در مسیر تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلاری

مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: مجموع ارزش معاملات بورس کالا تا پایان امسال به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ اکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار معامله در بازار مالی انجام شده است.

بازار مالی در مسیر تحقق هدف ۲۰ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزای صداوسیما، سید جواد جهرمی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۴۴ درصد ارزش معاملات بورس کالا به بازار مالی اختصاص دارد، افزود: پیش‌بینی می‌شود مجموع ارزش معاملات بورس کالا تا پایان امسال به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسد؛ اکنون حدود ۱۷ میلیارد دلار معامله در بازار مالی انجام شده و انتظار می‌رود این رقم تا پایان سال به مرز ۲۰ میلیارد دلار نزدیک شود. این نشان می‌دهد بازار در حال رسیدن به عمقی است که می‌تواند نقش مؤثری در رشد اقتصادی کشور ایفا کند.

نقش گواهی سپرده در توسعه فرهنگ مالی

مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه گواهی سپرده کالایی تنها ابزار برای تأمین مالی نیست، تأکید کرد: این ابزار موجب افزایش آگاهی عمومی نسبت به کالا‌ها و مکانیسم‌های بازار شده است. برای نمونه، بازار طلا طی دو تا سه سال اخیر به آزمایشی موفق تبدیل شد که توانست مردم را با این سازوکار آشنا کند و استقبال بسیار خوبی نیز به همراه داشت.

جهرمی فرهنگ‌سازی را از الزامات توسعه این بازار دانست و گفت: هر بازار تازه تأسیسی مانند یک موجود تازه متولد شده است که باید گام‌به‌گام رشد کند. نهاد‌های مالی نیز باید با شرکت‌های تولیدی به یک زبان مشترک برسند تا بتوانیم نیاز‌های بخش تولید را برطرف کنیم.

مدیرعامل بورس کالای ایران از راه‌اندازی گواهی‌های سپرده جدید بر پایه کالا‌های مختلف مانند مس و نقره خبر داد و افزود: سال گذشته برای نخستین‌بار این بازار‌ها شکل گرفت و توانست توجه سرمایه‌گذاران را جلب کند. وقتی کالایی مانند نقره جلوی چشم فعالان بازار قرار می‌گیرد، فرصت سرمایه‌گذاری جدیدی ایجاد می‌شود و این به رشد بازار و افزایش عمق معاملات کمک می‌کند.

جهرمی گواهی سپرده کالایی را فراتر از یک ابزار تأمین مالی دانست و تصریح کرد: این ابزار می‌تواند بستر توسعه ابزار‌های مشتقه، پوشش ریسک، صندوق‌های کالایی و حتی شکل‌گیری کسب‌وکار‌های جدید در حوزه انبارداری باشد. به گفته وی، با توسعه انبار‌های استاندارد و بومی‌سازی فرآیندها، گواهی سپرده می‌تواند زنجیره‌ای از فعالیت‌های اقتصادی جدید را فعال کند؛ تجربه‌ای که در محصولاتی مانند زعفران آغاز شده و به‌تدریج به سایر کالا‌ها تسری می‌یابد.

مصوبه دولت و رونمایی از ابزار «توثیق گواهی سپرده»

وی به نقش هیات وزیران در توسعه ابزار‌های نوین مالی اشاره کرد و گفت:مصوبه اخیر دولت درباره امکان استفاده از گواهی سپرده به‌عنوان ابزار توثیق، گام مهمی در کاهش هزینه‌های شرکت‌ها خواهد بود که به‌زودی با حضور وزیر اقتصاد از این ابزار جدید رونمایی می‌شود.

گامی به سوی توسعه بازار‌های کالایی و معدنی

جهرمی همچنین از برنامه‌های آتی بورس کالا در حوزه معدن خبر داد و با بیان اینکه معادن کشور ظرفیت عظیمی برای تحول اقتصادی دارند، اظهار کرد: در حال بررسی سازوکار صندوق‌های کالایی در بخش معدن هستیم تا بتوانیم مشارکت مردم را در این حوزه افزایش دهیم. این مدل می‌تواند به تأمین مالی پروژه‌های معدنی و توسعه صنایع پایین‌دستی کمک کند.

به گفته وی، یکی از اهداف اصلی بورس کالا ایجاد ابزار‌های مشتقه مبتنی بر گواهی سپرده است، این ابزار‌ها علاوه بر تأمین مالی، پوشش ریسک قیمت را برای شرکت‌ها فراهم می‌کنند که در این راستا با بخش‌های خصوصی در حال گفت‌و‌گو هستیم تا این ابزار‌ها به‌صورت عملیاتی وارد بازار شوند.

جهرمی مهم‌ترین چالش این بازار را نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش دانست و تصریح کرد: بازار‌هایی که مبتنی بر کالاست، نیاز به درک عمیق‌تری از نوسانات دارند و ورود به آن باید با آگاهی کامل از ساختار، قوانین و ریسک‌ها صورت گیرد. اگر این مسیر با آموزش و همکاری پیش رود، رشد بازار‌های مالی کالایی تا سه یا چهار برابر سطح فعلی کاملاً دست‌یافتنی است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت همکاری همه بخش‌ها گفت: هر نهادی که بتواند ارزشی به این حرکت اضافه کند، مورد استقبال ماست. هدف این است که مدیریت بازار‌ها با در نظر گرفتن نقش سازمان‌ها و فعالان انجام شود تا اعتماد عمومی جلب و زمینه رشد پایدار بازار‌های مالی کالایی فراهم شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
محفل انس با قرآن کریم در بخش لوشان
صدای مراسم جشن و شادی از گوشه، گوشه ایلام به گوش می‌رسد
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۰ بهمن ۱۴۰۴
درخشش زنجانی‌ها در برگزیدگان ملی تولیدات دامی ۱۴۰۴
جشنی به شکرانه رسیدن به بلوغ دینی و بلوغ سیاسی در چابکسر
نمایشگاه دستاوردهای ایران قوی در کرمان
شب‌های بله برون در یادمان شهدای شلمچه
برگزاری جشنواره فرهنگی‌ـ‌ورزشی دختران فاطمی به میزبانی ناحیه حضرت رسول (ص)
تب و تاب ایلامی‌ها برای برگزاری یک دورهمی باشکوه
همه پیامبران آمده‌اند تا عدالت را در جامعه پیاده کنند
انقلاب اسلامی، بازگشت به هویت ایرانی و‌ اسلامی خودمان‌ بود
دیدار‌های مهم دبیر شورای عالی امنیت ملی در عمان
تاکید گیلانیان برای حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
یادواره شهدای روستاهای املش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
مناظر استرالیا از آسمان
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)