• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۸۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۴
اقتصادی » آب و انرژی

گاز توس در مسیر ورود به شبکه سراسری کشور

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: میدان گازی توس نخستین مخزن جوان منطقه شمال شرق کشور پس از وقفه‌ای حدود ۴۰ ساله است که به بهره‌برداری می‌رسد.

گاز توس در مسیر ورود به شبکه سراسری کشور

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مالک قنواتی، امروز (دوشنبه، ۲۷ بهمن) در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از میدان گازی توس با تشریح روند توسعه همزمان سه مخرن جوان (گرین‌فیلد) بیان کرد: پس از حدود ۱۵ سال وقفه در توسعه مخزن‌های جوان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران که آخرین مورد آن به میدان پارسیان در سال ۱۳۸۸ بازمی‌گردد، با استقرار دولت چهاردهم و تأکید‌های وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، توسعه همزمان سه میدان «دی»، «خارتنگ» و «توس» در دستور کار قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه توسعه یک مخزن جوان در کشور به‌طور معمول دست‌کم ۴۸ ماه زمان می‌برد، افزود: این سه میدان به‌صورت همزمان و در کمتر از ۱۶ ماه پس از استقرار دولت چهاردهم، به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسیده‌اند یا در آستانه بهره‌برداری قرار دارند.

افزایش ظرفیت تولید در میدان‌های دی و خارتنگ

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره میدان گازی «دی» گفت: این میدان پارسال با ظرفیت روزانه ۲ میلیون مترمکعب در فاز نخست به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون تولید روزانه آن ۳ میلیون مترمکعب است.

قنوانی افزود: میدان «خارتنگ» نیز با ظرفیت حداقل ۳ تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب در روز به‌زودی با حضور مسئولان به بهره‌برداری رسمی می‌رسد.

وی با اشاره به پروژه توسعه میدان گازی توس تصریح کرد: توسعه این میدان به‌عنوان یکی از طرح‌های کلیدی شرکت ملی نفت ایران با هدف افزایش ظرفیت تولید گاز در شمال شرق کشور و کاهش ناترازی فصلی انرژی تعریف شده است. این پروژه در استان خراسان رضوی و در منطقه صفر مرزی سرخس اجرا می‌شود.

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران افزود: میدان گازی توس نخستین مخزن جوان منطقه شمال شرق کشور پس از وقفه‌ای حدود ۴۰ ساله است که به بهره‌برداری می‌رسد.

قنوانی با اشاره به مشخصات فنی طرح بیان کرد: این پروژه شامل حفاری و تکمیل چهار حلقه چاه گازی، احداث تأسیسات روسطحی و اجرای خطوط انتقال است.

وی ادامه داد: گاز تولیدی از طریق خطوط لوله ۶ اینچ به مرکز جمع‌آوری منتقل و سپس از طریق ۴۰ کیلومتر خط لوله ۱۶ اینچ به مرکز اندازه‌گیری (CMS) در ورودی پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد ارسال و پس از فرآورش وارد شبکه سراسری گاز کشور می‌شود.

پیشرفت عملیات حفاری و تکمیل چاه‌ها

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به روند عملیات حفاری گفت: تاکنون حفاری یک حلقه چاه به‌طور کامل پایان یافته و سه حلقه دیگر در مراحل پایانی قرار دارند و به‌زودی تکمیل و وارد مدار تولید می‌شوند.

قنواتی تصریح کرد: پس از دستیابی به عمق نهایی، عملیات تکمیل شامل نصب رشته لوله مغزی، تجهیزات درون‌چاهی، پکرها، انجام اسیدکاری در صورت نیاز، نصب تجهیزات سرچاهی (Christmas Tree) و انجام آزمون‌های فشار و تثبیت انجام می‌شود.

وی با اشاره به بروز برخی چالش‌های فنی ازجمله هرزروی گل حفاری در برخی مراحل افزود: این موارد با اتکا به دانش فنی و تجربه نیرو‌های عملیاتی داخلی به‌طور کامل مدیریت و برطرف شد.

اتکا به توان داخلی و اشتغال‌زایی گسترده

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های پروژه توس را طراحی و اجرای کامل به‌دست پیمانکاران و نیرو‌های بومی دانست و گفت: همه کالا‌ها و تجهیزات موردنیاز از سازندگان داخلی، به‌ویژه شرکت‌های فعال در استان تأمین شده که افزون بر کاهش وابستگی، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از هزار نفر را در منطقه فراهم کرده است.

قنواتی تصریح کرد: با وجود محدودیت‌های ناشی از تحریم و نوسانات نرخ ارز که می‌توانست برنامه زمان‌بندی پروژه را با تأخیر مواجه کند، با مدیریت به‌موقع و استفاده از ظرفیت سازندگان داخلی، ریسک‌های اجرایی کنترل و پروژه طبق برنامه پیش رفت.

وی با اشاره به ابعاد اقتصادی طرح بیان کرد: میدان گازی توس از نظر هزینه سرمایه‌گذاری یکی از کم‌هزینه‌ترین مخزن‌های جوان توسعه‌یافته کشور به‌شمار می‌رود و با سرمایه‌گذاری حدود ۱۲۰ میلیون یورو، با رقمی معادل حدود یک‌سوم هزینه توسعه سایر میدان‌های مشابه اجرا شده است.

نقش میدان توس در پایداری تأمین گاز شمال شرق

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید کرد: تولید گاز از میدان توس نقش مؤثری در پایداری تأمین خوراک پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد و تأمین گاز ۶ استان شمال‌شرق کشور شامل خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان و گلستان خواهد داشت.

قنواتی افزود: گاز تولیدی این میدان در کنار تولید میدان‌های خانگیران، مزدوران و دیگر میدان‌های منطقه، نیاز مصرف خانگی، نیروگاه‌ها، همچنین خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌های منطقه را تأمین می‌کند و به تثبیت فشار شبکه گاز در شمال‌شرق کشور کمک شایانی می‌کند.

وی در پایان با قدردانی از حمایت‌ها و پیگیری‌های وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ابراز امیدواری کرد که با تداوم این روند، توسعه مخزن‌های جوان و تقویت زیرساخت‌های تولید گاز با شتاب بیشتری ادامه یابد و صنعت انرژی کشور به اهداف کلان توسعه‌ای خود نزدیک‌تر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرهیز از سفر‌های غیر ضروری در مناطق کوهستانی چهارمحال و بختیاری
سطح روابط سیاسی باید به همکاری‌های اقتصادی تعمیم یابد
گشایش دهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان باحضور استاندار گلستان
مشکلات جاده ارتباطی آستانه اشرفیه به کیاشهر
ظرفیت‌های ترانزیتی ایران و قرقیزستان، پیوند‌های اقتصادی را تقویت کند
ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها برای کاهش تلفات جاده‌ای در استان زنجان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، سه شنبه ۵ اسفند
برگزاری مراسم جمع خوانی قرآن کریم در حرم مطهر حضرت سبزقبا دزفول
ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان در مناطق کم برخوردار شهرستان نیمروز
اعلام قیمت تضمینی پیله‌تر ابریشم
دور حذفی فوتبال لیگ قهرمانان اروپا؛ امشب، آتلتیکو و اینتر به دنبال جبران نتیجه رفت
فعالیت‌های قرآنی مسجد قبا اهواز
آغازساخت ۳ بازارچه زنجیره‌ای در کرمان
دستگیری متهم فراری در هویزه
بهره‌گیری از اندیشه‌هاوتجربه‌های بزرگان تعلیم و تربیت
برگزاری جشن آرزوهای کودکان ایتام در گرمسار
پیشرفت ۸۵ درصدی بزرگترین مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهری کشور
پایش و رصد خودرو‌ها در مراکز معاینه فنی قم
باران آمد و گیلان دوباره زمستانی شد
تعمیر اساسی بریکر ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه کارون ۳
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
نمایشگاه دستاورد‌های هنری دانش آموزان کیش  (۱ نظر)
برگزاری مسابقات جام رمضان در تبریز  (۱ نظر)