• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۰۵۵۶۴
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۴
البرز » اجتماعی

ساماندهی مراکز سیار عرضه غذا در البرز

دبیر کمیته گردشگری خوراک و نوشیدنی‌های سنتی البرز از آغاز روند هویت‌بخشی و ساماندهی غذا‌های خیابانی در استان خبر داد و گفت: البرز نخستین استان کشور است که به‌صورت تخصصی فرآیند شناسایی، ساماندهی و صدور مجوز برای این مراکز را آغاز کرده است.

سامان
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، حسین رحیمی با اشاره به شکل‌گیری موج جدید فعالیت کسب‌وکار‌های سیارغذایی (فودتراک‌ها) در سال‌های اخیر اظهارکرد: امروز غذا‌های خیابانی بخشی از هویت فرهنگی، سبک زندگی شهری و حتی ظرفیت گردشگری هر منطقه هستند. بسیاری از کشور‌های دنیا سال‌هاست از ظرفیت غذا‌های خیابانی برای جذب گردشگر، ایجاد نشاط اجتماعی و رونق اقتصاد محلی استفاده می‌کنند و اکنون این ظرفیت در ایران و به‌ویژه در استان البرز نیز در حال شکل‌گیری و توسعه است.
دبیر کمیته گردشگری خوراک و نوشیدنی‌های سنتی البر، افزود: طی ماه‌های اخیر کمیته گردشگری خوراک و نوشیدنی‌های سنتی استان به‌صورت جدی موضوع ساماندهی مراکز سیار عرضه غذا را در دستور کار قرار داده است؛ چراکه فعالان این حوزه سال‌ها بدون چارچوب مشخص فعالیت می‌کردند و همین موضوع مشکلات متعددی را برای آنها به وجود آورده بود.
رحیمی با بیان اینکه تاکنون حدود ۵۰ مرکز سیار عرضه غذا در سطح شهر کرج شناسایی شده‌اند، تصریح کرد: از این تعداد، حدود ۱۵ مجموعه مدارک خود را تکمیل و برای طی مراحل قانونی و دریافت مجوز به اداره‌کل میراث فرهنگی تحویل داده‌اند و روند بررسی پرونده‌های آنها در حال انجام است.
این مسئول توضیح داد: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که فعالان حوزه غذا‌های خیابانی همواره با آن مواجه بودند، نبود متولی مشخص بود. در واقع این افراد سال‌ها در یک فضای خاکستری فعالیت می‌کردند؛ نه ساختار مشخصی برای فعالیتشان تعریف شده بود و نه نهادی مسئولیت مستقیم آنها را برعهده می‌گرفت. همین مسئله باعث می‌شد در برخی مواقع با برخورد‌های سلیقه‌ای، محدودیت‌های ناگهانی و حتی جمع‌آوری از سوی برخی دستگاه‌ها مواجه شوند.
دبیر کمیته گردشگری خوراک و نوشیدنی‌های سنتی استان البرز خاطرنشان کرد: زمانی که یک فعالیت اقتصادی فاقد هویت قانونی باشد، طبیعی است که فعالان آن احساس امنیت شغلی نکنند. بسیاری از صاحبان این مراکز سرمایه شخصی خود را وارد این حوزه کرده‌اند و نبود مجوز و چارچوب قانونی، نگرانی‌های زیادی برای آنها ایجاد کرده بود. اکنون با ورود میراث فرهنگی و آغاز فرآیند رسمی ساماندهی، بخش مهمی از این دغدغه‌ها در حال برطرف شدن است.
وی گفت: هدف اصلی ایجاد یک ساختار حرفه‌ای، استاندارد و منظم برای فعالیت غذا‌های خیابانی در استان است. وقتی این مراکز تحت نظارت و چارچوب مشخص فعالیت کنند، هم کیفیت خدمات افزایش پیدا می‌کند، هم حقوق شهروندان و مصرف‌کنندگان بهتر حفظ می‌شود و هم فعالان این حوزه می‌توانند با آرامش و امنیت بیشتری به کار خود ادامه دهند.
این مسئول با اشاره به ظرفیت‌های گسترده البرز در حوزه گردشگری خوراک افزود: استان البرز به دلیل تنوع قومی، فرهنگی و جمعیتی، ظرفیت کم‌نظیری در حوزه غذا و نوشیدنی‌های سنتی دارد. ما می‌توانیم از همین تنوع برای تبدیل البرز به یکی از قطب‌های گردشگری خوراک کشور استفاده کنیم. غذا‌های خیابانی نیز بخشی از همین ظرفیت هستند که اگر به‌درستی مدیریت شوند، می‌توانند به جاذبه‌ای شهری و گردشگری تبدیل شوند.
این مسئول اظهارکرد: برنامه این است که پس از ساماندهی اولیه در کرج، این طرح را به سایر شهر‌های استان از جمله فردیس، هشتگرد و دیگر مناطق نیز گسترش دهیم تا بتوانیم یک بانک اطلاعاتی جامع از فعالان حوزه غذا‌های خیابانی در سراسر استان ایجاد کنیم.
رحیمی در پایان تاکید کرد: اگر حمایت‌های لازم از سوی دستگاه‌های مرتبط ادامه پیدا کند، می‌توانیم در آینده نزدیک شاهد شکل‌گیری یک جریان حرفه‌ای و قانونمند در حوزه غذا‌های خیابانی باشیم؛ جریانی که ایجاد اشتغال کمک می‌کند، ظرفیت‌های گردشگری خوراک را توسعه می‌دهد و می‌تواند چهره‌ای پویا، زنده و جذاب‌تر از فضای شهری استان البرز ارائه دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طنین «الله‌اکبر» و پیمان وفاداری مردم شهریار در ۱۳۲ شب حضور
واکسیناسیون یک میلیون و ۵۸۸ هزار رأس دام علیه بروسلوز در اردبیل
راه اندازی سامانه آبیاری فضای سبز روستای طزره دامغان
کرمانی‌ها در موکب‌های خدمت، سنگ‌تمام گذاشتند
از سرگیری خرید تضمینی گندم در اتحادیه تعاون روستایی مراغه
رئیس پلیس راه شمال کرمان بر تداوم خدمت‌رسانی به زائران تا سه‌شنبه تأکید کرد
آسمانی صاف در بیشتر مناطق کشور
مصدوم شدن دو نفر در حادثه نقص وسایل بازی شهربازی ملک شهر
مهلت پیش‌ثبت‌نام پایه هفتم مدارس شاهد تا ۳۰ تیر
تعطیلی ۱۲۳ کارگاه غیرمجاز تخلیه نخاله در اصفهان
تغییر نقشه سرمایه‌گذاری جهان؛ ایران در مسیر جذب سرمایه فناورانه
دستگیری ۵ سارق سابقه‌دار و کشف ۲۰ فقره سرقت محتویات خودرو در کرمان
عراقچی: ایران تا کنون به تعهداتش پایبند بود
تحقیقات پلیس انگلیس درباره جسد یک نماینده پیشین مجلس
روایت ماندگار کرمانی‌ها از روز‌های خدمت در مشهد
ماندگاری بدرقه رهبر شهید در حافظه تاریخی یک ملت
ثبت نام ۷۰ هزار زائر از اصفهان در سامانه سماح
لغو بازی‌های روز دوم مسابقات جهانی والیبال نشسته در هانگژو
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۰ تیر
آغاز مرحله سوم لیگ برتر تنیس روی‌ میز با برتری سپاهان و پالایش‌ نفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برنامه‌ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش عرضه و مصرف گوشت قرمز
ادعا‌های جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
مراسم گرامیداشت رهبر شهید انقلاب در قم برگزار می‌شود
رواق دارالذکر حرم رضوی، آرامگاه ابدی رهبر شهید انقلاب
دو کشته در درگیری شخصی مسلحانه در منطقه سرافرازان مشهد
پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی آرام گرفت
دوران جدیدی با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده‌ایم
فیلمی از مزار مطهر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر
فردا؛ کالابرگ تیرماه برای کد‌های ملی ۳، ۴، ۵ و ۶ شارژ می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ تیر ۱۴۰۵
ذوالقدر: در حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۹ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
مراسم تشییع پیکر "قائد شهید امت" در مشهد _ ۶
حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ بود
بیروت مذاکرات را به عقب‌نشینی اسرائیل از لبنان گره زده است
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۷ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۱۶ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
نماز لیله الدفن آقای شهید ایران را اقامه می‌کنیم/تدفین پیکر رهبر شهید بامداد جمعه در دارالذکر حرم امام رضا ع  (۳ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
تغییر غیرمنتظره هواپیمای ترامپ در بازگشت از ترکیه  (۲ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۲ نظر)
حملات رژیم جنایتکار آمریکا به چندنقطه در سیستان‌وبلوچستان  (۲ نظر)
سلامت، امنیت و آرامش؛ اولویت آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد در برگزاری امتحانات نهایی  (۱ نظر)
حمله موشکی دشمن آمریکایی به زیرساخت‌های ریلی کشور  (۱ نظر)
حمله سپاه به زیرساخت‌ها و تأسیسات مهم پایگاه‌های آمریکایی  (۱ نظر)
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید در حرم مطهر رضوی  (۱ نظر)
مراسم تشییع و تدفین رهبر شهید انقلاب در مشهد (۲)  (۱ نظر)
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا  (۱ نظر)