• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۳۹۰۴
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۵ - ۰۴:۱۵
بین الملل » روابط خارجی
در نامه‌ای به شورای امنیت،

ایران: آمریکا متجاوز است، نه قربانی

سفیر ایران در سازمان ملل با رد ادعا‌های ساختگی آمریکا در شورای امنیت تاکید کرد: واشنگتن متجاوز است، نه قربانی و هیچ جایگاه حقوقی، سیاسی و اخلاقی برای طرح اتهام علیه جمهوری اسلامی ایران ندارد.

ایران: آمریکا متجاوز است، نه قربانی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ایروانی روز سه‌شنبه به وقت محلی در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت نوشت: نماینده ایالات متحده در جلسه شورای امنیت در مورد وضعیت خاورمیانه، که روز سه‌شنبه برابر ۱۴ ژوئیه ۲۰۲۶ (۲۳ تیر ماه)، تحت دستور کار "حفظ صلح و امنیت بین‌المللی" (جلسه ۱۰۱۹۴) برگزار شد، بار دیگر از دستور کار مورد بررسی خارج شد و از تریبون شورای امنیت برای انتشار اطلاعات نادرست سوءاستفاده کرد و مجموعه‌ای از ادعا‌های بی‌اساس و با انگیزه سیاسی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.

او افزود: همین ادعا‌های بی‌اساس نماینده ایالات متحده در جلسه توجیهی شورای امنیت در مورد وضعیت خاورمیانه (یمن) که در ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۶ (جلسه ۱۰۱۹۳) برگزار شد، مطرح شد که نشان دهنده الگوی عامدانه اطلاعات نادرست و سوءاستفاده از روند شورای امنیت برای اهداف سیاسی است.

ایروانی گفت: ادعای انتقال سلاح از ایران به یمن در نقض قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت، نادرست و بی‌اساس است. این ادعا با هیچ مدرک معتبر، قابل تائید یا مستقلی تائید نشده و تلاش دیگری برای منحرف کردن توجه از رفتار غیرقانونی و اقدامات بی‌ثبات‌کننده خود ایالات متحده در منطقه است.

سفیر ایران تصریح کرد: این یک اتهام ساختگی است که با هدف گمراه کردن شورای امنیت و منحرف کردن توجه از جنایات فجیعی که ایالات متحده علیه مردم ایران مرتکب می‌شود، صورت گرفته است.

نماینده ایران اضافه کرد: ایالات متحده مسئولیت اصلی تضعیف صلح و امنیت در یمن و در منطقه وسیع‌تر را بر عهده دارد. ایالات متحده با اقدامات تجاوزکارانه خود علیه یمن، عملاً اجرای توافق آتش‌بس آوریل ۲۰۲۲ را از مسیر خود خارج کرده و روند سیاسی تسهیل‌شده توسط سازمان ملل را به بن‌بست رسانده است.

ایروانی افزود: در عین حال، ایالات متحده با اعمال فشار بر شورای امنیت برای تصویب قطعنامه ۲۷۲۲ (۲۰۲۴) با انگیزه سیاسی و متعاقبا سوءاستفاده از مفاد آن قطعنامه به عنوان بهانه‌ای برای حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی یمن، حاکمیت و تمامیت ارضی یمن را نقض کرده، تنش‌های منطقه‌ای را تشدید کرده و چشم‌انداز‌های حل و فصل مسالمت‌آمیز را بیش از پیش تضعیف کرده است.

ایروانی ادامه داد: این ادعا که انصارالله به نمایندگی از ایران عمل می‌کند، کاملا بی‌اساس است. مقامات صنعا نماینده بخش قابل توجهی از مردم یمن هستند و تصمیمات خود را مستقل و مطابق با آنچه منافع مردم یمن می‌دانند، می‌گیرند. تلاش‌ها برای نشان دادن اقدامات آنها به دستور ایران، گمراه‌کننده، با انگیزه سیاسی و بدون هیچ مدرکی است. ایران همواره از یک فرآیند سیاسی مسالمت‌آمیز، فراگیر و به رهبری یمنی‌ها تحت نظارت سازمان ملل متحد حمایت کرده است. جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی یمن و همچنین تعهد خود را به صلح جامع و پایدار که از طریق گفتگوی سیاسی فراگیر به رهبری یمنی‌ها حاصل می‌شود، مجددا تائید می‌کند.

او  همچنین گفت: ادعای ایالات متحده مبنی بر اینکه این کشور به «یادداشت تفاهم اسلام‌آباد» پایبند است، کاملا بی‌اساس و بدون هرگونه مدرک است. برعکس، ایالات متحده تقریبا بلافاصله پس از امضای این یادداشت تفاهم و تا امروز، به‌طور مستمر از اجرای تعهدات خود سر باز زده و به طور فعال و هدفمند اجرای این یادداشت تفاهم را تضعیف کرده است.

سفیر ایران ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای مورخ ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۶ خطاب به دبیرکل و شورای امنیت، ۴۲ مورد نقض آشکار و اساسی یادداشت تفاهم اسلام‌آباد از سوی دولت ایالات متحده را مستند کرده است. این نقض‌های عامدانه، حساب‌شده و مستمر، ثبات منطقه را به مخاطره انداخته، صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید کرده و بی‌اعتنایی آشکار ایالات متحده به تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل را نشان داده است.

ایروانی تاکید کرد: ایالات متحده متجاوز است، نه قربانی. این کشور با آغاز دو جنگ تجاوزکارانه و بدون تحریک قبلی علیه ایران، همراه با رژیم اسرائیل، مرتکب نقض‌های فاحش منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ بند ۴ آن، و نیز حقوق بین‌الملل و حقوق بین‌الملل بشردوستانه شده است.

وی گفت: حملات عامدانه این کشور به غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.

ایالات متحده نه‌تنها به اقدامات غیرقانونی خود پایان نداده، بلکه طی روز‌های اخیر از طریق حملات نظامی مکرر، جنگ تجاوزکارانه خود علیه ایران را ادامه داده است؛ حملاتی که صلح و امنیت بین‌المللی را به‌طور جدی به خطر انداخته و ماه‌ها تلاش‌های دیپلماتیک و میانجی‌گرانه برای پایان دادن به جنگ و بازگرداندن ثبات به منطقه را تضعیف کرده است.

سفیر ایران افزود: علاوه بر این، ایالات متحده از طریق مداخله آشکار در اجرای ترتیبات ضروری ایران درباره تنگه هرمز، موجب بازگشت ناامنی به این تنگه و اخلال در کشتیرانی تجاری بین‌المللی شده است.

وی اضافه کرد؛ در عین حال، ایالات متحده با استفاده از قلمرو و امکانات کشور‌های واقع در سواحل جنوبی خلیج فارس برای تدارک تجاوز نظامی خود علیه ایران، عملا این کشور‌ها را به میدان نبرد جنگ غیرقانونی و جنایتکارانه خود علیه مردم ایران تبدیل کرده است.

ایروانی ادامه داد: بنابراین، ایالات متحده نه از نظر حقوقی، نه از نظر سیاسی و نه از نظر اخلاقی، هیچ جایگاهی برای طرح اتهام علیه جمهوری اسلامی ایران یا هر یک از دیگر کشور‌های عضو ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زنگ بزرگ‌ترین رویداد ورزش دانشجویی دختران کشور نواخته شد
تداوم حضور مردم ولایتمدار مازندران در شب های حماسی؛ تأکید بر انسجام ملی در مسیر ولایت
معاون غذا و دارو: از درخواست سرم بدون تجویز پزشک خودداری کنید
خدمت در پارس جنوبی مجاهدتی هم‌تراز با حضور در میدان دفاع از کشور است
جبران خسارات آسیب‌دیدگان حادثه انبار نفت البرز
آموزش سلاح شناسی در تجمع شبانه ملایر
هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص وزش باد و تندباد‌های لحظه‌ای
مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت رقیه (س) در رشت
هشدار سازمان غذا و دارو درباره استفاده غیرمجاز از فرآورده‌های بیولوژی
برگزاری نمایشگاه صادرات سنگ در لرستان
راه‌اندازی آیین «با این ستاره‌ها» در پردیس؛ پاسداشت دوره‌ای شهدای شاخص و نخبه شهرستان
امیر سرتیپ الهامی: افسران متناسب با تهدیدات آتی آموزش می بینند
پیام تسلیت آیت الله حسینی بوشهری در پی درگذشت استاندار اسبق بوشهر
تکمیل پرونده ثبت جهانی غار کرفتو
اعلام تیم داوری دیدار پلی آف لیگ برتر فوتبال
گزارش خبرنگار صداوسیمای مرکز کرمان از تخریب آب‌شیرین‌کن ۲۰ روستای جاسک
تبریک به روسای مجالس اسپانیا به مناسبت قهرمانی در جام جهانی
ممنوعیت تردد در محور هراز و گزارش ترافیک سنگین در برخی محور‌های اصلی کشور
نخستین نرم‌افزار تخصصی عاشورا عرضه شد
حمله دشمن آمریکایی به بوشهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حمله دشمن آمریکایی به مناطقی از هرمزگان، ۲۸ تیر ۱۴۰۵
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۹ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری
در حمله به ایران شکست خوردیم
برتری پرگل انگلیس مقابل فرانسه و ایستادن در جایگاه سوم
تغییر راهبرد ایران در تنگه هرمز؛ نظارت ایران بیشتر می‌شود
با کاهش مصرف برق، پشتیبان هموطنان جنوب کشور باشیم
اجرای طرح کارور‌ها در ۲۹ استان آغاز شده است
انفجارهای شدید در بحرین، کویت، امارات و شمال عراق
فینال جام جهانی ۲۰۲۶: قهرمانی اسپانیا پس از ۱۶ سال
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم
تاکید وزیر نیرو بر ادامه خدمت‌رسانی پایدار و بی‌وقفه به مردم هرمزگان
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران
بررسی خاموشی‌های تابستان و تأمین آب شرب و کشاورزی در کمیسیون اصل ۹۰
مشارکت آگاهانه مردم، «کلید طلایی» عبور ایمن از روز‌های گرم
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
جنایت آمریکایی در هرمزگان  (۱ نظر)
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان  (۱ نظر)
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز  (۱ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
سردار موسوی: شلیک‌ها تا بازگشت آرامش به ایران ادامه دارد  (۱ نظر)
اعتراف آمریکا به جنایت در حمله به برج مراقبت دریایی چابهار  (۱ نظر)