پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس بین الملل نیروی انتظامی گفت: پرونده خاوری مدیر عامل فراری بانک ملی به دستگاه قضایی کانادا ارسال شده است و از طریق مقامات قضایی آن کشور پیگیری می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار سرتیپ رضوانی در نشست خبری درباره آخرین پیگیری پرونده خاوری از طریق پلیس اینترپل ناجا افزود: در این پرونده اعلان قرمز (تحت تعقیب بین الملل) شده اما پلیس اینترپل کانادا اعلام کرده است که اجازه دستگیری وی را باید مقامات قضایی کانادا بدهند.
وی گفت: به عنوان ضابط قضایی و پلیس اینترپل، اسناد و مدارک به مقامات قضایی کانادا ارسال شده و کماکان پرونده وی در اینترپل ناجا باز است.
سردار رضوانی افزود: در ابتدا پیگیری ها از پلیس اینترپل کانادا، اعلام کردند که خاوری را پیدا نکردیم اما با ارسال اسناد و مدارک متقن، قبول کردند که وی در کانادا اقامت دارد .
رئیس پلیس بین الملل ناجا افزود: پرونده خاوری به وزارت دادگستری کانادا رفته اما هنوز به ما اطلاعی نداده اند که روند رسیدگی به آن در چه مرحله ای است .
سردار رضوانی گفت: پرونده مه آفرید نیز اعلان قرمز دارد و از طریق مقامات قضایی موضوع پیگیری می شود.
انجام تشریفات استرداد عبدالستار ریگی
رئیس پلیس بین الملل نیروی انتظامی گفت: تشریفات استرداد عبدالستار ریگی انجام شده است و امیدواریم به زودی به ما تحویل داده شود.
سردار سرتیپ رضوانی در نشست خبری درباره دستگیری عبدالستار ریگی از سرکردگان گروه تروریستی جیش العدل افزود: از سال 88 پیگیر این موضوع بودیم و مستندات لازم به پاکستان ارسال شده است و منتظر استرداد هستیم.
سردار رضوانی درباره اقدامات انجام شده برای دستگیری و استرداد اعضای گروهک منافقین در عراق نیز گفت: سرکردگان و اعضای منافقین تحت تعقیب اینترپل هستند و تعداد زیادی از آنان اعلان قرمز شده اند.
وی افزود: یکی از اعضای منافقین که فعالیت تروریستی داشت در آلبانی دستگیر شده است و درپی استرداد آن هستیم.
سردار رضوانی درباره انتقال محکومان نیز گفت: در سال 2014 (ده ماه امسال) با هماهنگی مسئولان وزارت امور خارجه و مقامات قضایی، 11 نفر از ایرانیان زندانی خارج از کشور به داخل کشور منتقل و تحویل مقامات قضایی شدند.
وی افزود: شش نفر از این افراد در امارات، سه نفر در ترکیه و دو نفر نیز در اوکراین و کویت زندانی بودند.
رئیس پلیس اینترپل ناجا گفت: معاضدت قضایی و حمایت از اتباع بر عهده مقامات قضایی و مسئولان وزارت امور خارجه است.
ارتباط دیپلماسی پلیسی با 16 کشور
وی در ادامه گفت: امسال با بیش از 16 کشور ارتباط دیپلماسی پلیسی برقرار شده است.
سردار سرتیپ رضوانی افزود: همکاری و تبادل اطلاعات، مقابله با مجرمان، تبادل تجربیات و حمایت و پشتیبانی از برخی کشورها به ویژه کشورهای اسلامی از جمله مواردی است که در برقراری این ارتباط مدنظر بوده است.
وی با بیان اینکه 190 کشور عضو اینترپل در تبادل اطلاعات و پیگیری مجرمان همکاری دارند گفت: در فروردین سال آینده در سنگاپور شاهد افتتاح دفتر مقابله با جرایم سایبری اینترپل خواهیم بود.
سردار رضوانی با بیان اینکه اینترپل در موضوعات تجارت غیرقانونی، مواد مخدر و محیط زیست ورود میکند افزود: یکی از اقدامات اینترپل صدور اعلان هاست که معنای آن تعقیب بینالمللی افراد متهم است.
وی گفت: در بخش اعلان ها، سازمان ملل در سال2014 چیزی حدود 13 هزار اعلان دستگیری مجرمان صادر کرد که حدود 8 هزار مورد آن در اعلان قرمز یعنی تحت تعقیب بود.
سردار رضوانی افزود: تعداد ایرانی های تحت اعلان(کسانی که تحت تعقیب مراجع قضایی ایران بودند) 248 نفر بود که برای 135 نفر از آنان اعلان قرمز صادر شده است.
۹۷ ایرانی تحت تعقیب
وی گفت: همچنین تعداد ایرانیانی که سایر کشورها به دنبال آنان بودند 97 نفر بوده است.
سردار رضوانی افزود: از مجموع 135 اعلان قرمز اتباع ایرانی، 81 نفر در کشورهای مختلف شناسایی و 53 نفر در سایر کشورها دستگیر شدند و 14 نفر از آنان نیز قبل از استرداد مصالحه کردند.
وی درباره پراکندگی اتباع ایرانی تحت تعقیب نیز گفت: بیش از 50 نفر در ترکیه، 20 نفر در امارات و 12 نفر در عراق تحت تعقیب هستند.
سردار رضوانی افزود: در کشورهای چین، کانادا، مالزی و آذربایجان هم افراد به جرم کلاهبرداری، خیانت در امانت، تحصیل مال نامشروع و اختلاس تحت تعقیب هستند و بیشتر جرائم آنان مالی است.
وی گفت: از سال 90 تاکنون، 300پرونده کلاهبرداری اینترنتی از اتباع ایرانی را داریم که به وسیله هکرهای خارجی از جمله چین، هنگ کنگ و نیجریه انجام شده است.
بازداشت ۳۱۳۵ ایرانی در کشورهای مختلف
سردار رضوانی با اشاره به بازداشت 3 هزار و 135 ایرانی در کشورهای مختلف افزود: ما پیگیر جرایم اتباع ایرانی هستیم اما بیشتر آنان برای گرفتن اقامت اقدام می کنند که گرفتار شبکه های سازمان یافته و شبکه های قاچاق انسان می شوند.
وی با بیان اینکه تعداد بازداشتی ها سال2014 ، 147 نفر است گفت: برخی از این موارد شامل 73 مورد مربوط به موادمخدر، 30 مورد جعل اسناد و 13 مورد سرقت است که در کشورهای ترکمنستان، ترکیه، ارمنستان، امارات و اسپانیا بازداشت شدهاند.
سردار رضوانی افزود: تعداد بازداشتی های اتباع ایران در کشور مالزی نیز 229 نفر است.
رئیس پلیس بین الملل ناجا گفت: براساس تقسیم بندی قاره ای، بیشترین بازداشتی ها در قاره آسیا با دو هزار و 684 نفر و قارههای امریکا و آفریقا با 554 نفر و اتهام عمده بازداشتی ها در کشورهای آسیایی نیز مواد مخدر بوده است .